XxMuratxX4.7.2012 07:27 Arkadaşlar halka ve tulumba tatlısı hakkinda bildiklerinizi yazabilirsiniz.
(XxMuratxX tarafından editlendi...)
10.10.2019 19:56 tulumba tatlisi: 1 kg pnar unu genis br kazanda kaynayan 1lt suyun icerisene dokerek hizli br sekilde uzun tahta bir kasikla elin yanmasin buharda topaklamamasi icin unun hizli br sekilde karistirarak suyu yedir
suyu yiyen hamuru mermer gibi duz bir zeminde olusan topakliklariri ezerek duz bir hamur elde ettikten sonra
hamuru havuz sekline aldirip icerisine yaklasik 12 13 yumurtanin byuklugune gore deise bilir kirin ve yumurtayi yiyene kadar hamuru elinizle sikarak ezinn olusan hamurun uzerini hafif yaglayip yaklasik yarm bi saat dinlendirin hamurunuz hazir tulumba ile soguk yagya skinn hafif ateste kizaran tulumbalari soguk serbete batirin balini ceken tulumbayi servise sununn .hihi. oldu sanirsam herhaldee
10.10.2019 19:59 halka tatli: yeni yada ova unu bi kaba alin uzerine el ucu ile bi miktar karbonat ile unu karistirip uzerine elini yakmicak sicaklikta suyu aldigi kadar ekleyin kivam orta bi kivam olacak sekilde hamuru hazirlayiptulumba ile sicak yagda kizartinn sogukserbete batirip servis edinn .hihi. oldu sanirsam heraldee