TuGBa25.5.2012 10:14 MALZEMELER: (Ortalama 22 tane köfteiçin)2,5 bardak ince bulgur (250 gr.)1 yumurta1 ince kıyılmış kurusoğan1-2 yemek kaşığı salça3- 4 kaşık un, tuzİç malzemesi:300 g kıyma4-5 küçük doğranmış soğan1/2 su bardağı bardağı ceviz içiKarabiber, tuzYAPILIŞI:Kıyma kavrulup suyunu çekincesoğanlar eklanir, sağanlaryumuşayınca ceviz ve bahratlarıkatılarak soğumaya bırakılır.İnce bulgurun üzerini geçecek kadarkaynar su ilave edilip ağzı kapalıbekletilir.(Aslında ıslanmadan bilekgücüyle yapılır. Ben daha kolayyapabilmeniz için ıslama yönteminitavsiye edeyim ki, baştan zor diyevazgeçmeyin.:))Islanıp yumuşayan bulgura diğerköfte malzemeleri katılarak yaklaşık10 dak. yoğurulur. ( Bulguruıslamadan yapacaksanız, bütünmalzemeleri karıştırdıktan sonrayeterince su ilavesi yaparak köfteyiyenebilir kıvama gelene kadaryoğurun.).Yoğurulan harçtan yumurtadanbüyük parçalar koparılarak, sol avuçiçine alınır. Avuç içindeki köfte süreklidöndürülerek sağ işaret parmağıylaköftenin ortası oyulur. Bu esnadaellerin kayganlığı sağlaması açısındanıslak kalmasına özen gösterin.Tamamen soğuyan iç harcı,kapanmasını zorlaştıracak kadarfazla, ortası boş kalacak kadarda azkoymamaya dikkat edilerekdoldurulur. (Yaklaşık 2-3 tatlı kaşığı.)Doldurulan içliköfleler geniş birtepsiye fazla sıkııştırılmadan bırakılır.Kızartmak için köftelerin üzerinikapatacak kadar sıvıyağ kızdırılıp,köfteler çok sıkı olmayacak şekildetencereye bırakılır.Kızarma esnasında kevğirle yavaşhareketlerle köfteler hareket ettirilir.Haşlama yapmak için de kaynayan sudolu tencereye atılır ve köftelersuyun yüzüne çıkmaya başlayınca biriki dakika daha beklenip servistabağına alınır.Haşlanacaksa bol tuzlu su kaynatılır,köfteler çok sık olmayacak şekildetencereye konur.Köfteler suyun yüzüne çıkmayabaşlayınca bir kaç dak. dahabekletilip çıkarılır.